STAMFORD HILL

Hackney, London

R-LA designed 900sqm of intensive green roof podium deck communal courtyard for a new residential development in Stamford Hill. The scheme also includes 1000sqm of extensive sedum green roof over the top of the new 5/6 storey buildings.

The geometric composition of planters and paving are arranged to compose an intricate design which creates an aesthetic interest when viewed from above whilst informing movement within the space itself. The courtyard includes a dedicated play area as well as seating enclaves for social interaction.

Planting species are both drought resistant as well as invertebrate friendly, with a vast selection of native species. Species selection was also informed by the limited build-up of the green roof, taking into account of structural loading constraints.

details

Contractor: Tolent Construction Ltd
Architects: Ian Spring Architects
Stage: Completion by early 2018