INGHAM ROAD

London Borough of Camden

R-LA designed the front and back of a city garden located in West Hampstead.

The front garden is more formal and functional. Bespoke formal paving tiles, inspired by Victorian patterns but stylised according to client’s personalized selection, lead to the front entrance.

The back garden features a patio, acting as an outdoor dining area to the refurbished kitchen. The same tiles internally and externally create continuity of design and make the space feel larger. A pergola with back-lit artwork metal panels creates a focal point at the end of the garden whilst offering a space for quieter outdoor seating. Planting within the back garden is wilder and informal. Boundaries are disguised by lush vegetation making the garden feel larger than its existing perimeter.

The design approach used interactive 3D parametric modelling to enable the client to visualise the garden in an effective way, both from inside the house as well as from within the garden itself.

details

Client: Private
Architects/Interiors: Hampstead Design Hub
Contractor: Werner and Werner
Stage: Completion by early 2018